Εξερευνήστε & Ανακαλύψτε

Παραλίες Βόρειο-Δυτικής Χίου

Ενοικιάστε ένα αυτοκίνητο από το γραφείο μας, και ανακαλύψτε τις όλες. Κάθε μία έχει τη δική της κρυμμένη ομορφιά.

–  Καμπάς Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων στη Χίο

Βόρειο-Δυτική Χίος
Παραλία Ελίντα

Η Ελίντα βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του νησιού. Είναι κοντά στο χωριό Αυγώνυμα, σε απόσταση περίπου 25χλμ από την πόλη της Χίου.

Είναι μια από τις ομορφότερες παραλίες της Χίου. Ο μεγάλος, κλειστός κόλπος κρύβει ένα ήσυχο και προστατευμένο καταφύγιο και ένα τοπίο μεγάλης ομορφιάς.

Έχει άσπρα βότσαλα και άμμο, ψηλά πεύκα στην ακτή και ονειρεμένα τυρκουάζ νερά.

Κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου ήταν το κρησφύγετο του θρυλικού ελληνικού υποβρυχίου “Παπανικολή”!

Βόρειο-Δυτική Χίος
Παραλία Τηγάνι

Το Τηγάνι βρίσκεται στη Βορειοδυτική Χίο λίγο μετά το χωριό της Σιδηρούντας.

Απόμερη βοτσαλωτή παραλία με γαλάζια πεντακάθαρα νερά, εντυπωσιακό βυθό και ψηλά πεύκα και φόντο την εντυπωσιακή και πρόσφατα αναστηλωμένη βίγλα του Πάχη που στέκει πάνω στο λόφο, δίπλα στον δρόμο που οδηγεί στην παραλία.

Όσοι επιθυμούν μεγαλύτερη απομόνωση δεν έχουν παρά να περπατήσουν λίγα μέτρα παρακάτω για να να βρουν την ερημική Μακριά Άμμο, μια παραλία με άμμο και υπέροχα γαλαζοπράσινα νερά.

Βόρειο-Δυτική Χίος
Παραλία Λευκάθια

Τα Λευκάθια είναι μια ήσυχη ειδυλλιακή παραλία, η πιο γνωστή της Βορειοδυτικής Χίου. Βρίσκονται κοντά στη Βολισσό μεταξύ Λήμνου και Λημνιών.

Πρόκειται για μια οργανωμένη παραλία με χοντρή άμμο, ιδανική για ηλιοθεραπεία και θαλασσινά παιχνίδια. Χαρακτηριστικό της είναι τα βαθιά, κρύα, αλλά και πεντακάθαρα νερά της.

Βόρειο-Δυτική Χίος
Παραλία Μαγεμένα

Λίγο νοτιότερα και σε κοντινή απόσταση από τα Λευκάθια θα βρείτε τα Μαγεμένα, μια τεράστια, πραγματικά μαγευτική αμμουδιά κοντά στα Λημνιά.

Τα Μαγεμένα βρίσκονται ανάμεσα στις παραλίες του Μανάγρου και των Λημνιών.

Είναι οργανωμένη παραλία με χοντρή άμμο και βαθιά, καθαρά και δροσερά νερά.

Βόρειο-Δυτική Χίος
Παραλία Αγία Μαρκέλλα

Αυτή η ακρογιαλιά, άλλοτε τόπος μαρτυρίου για την προστάτιδα του νησιού, αποτελεί πόλο έλξης τουριστών – κι όχι μόνο για προσκύνημα στο παρεκκλήσι της Αγίας Μαρκέλλας.

Η μεγάλη εντυπωσιακή παραλία που ξεδιπλώνεται μπροστά από το ομώνυμο μοναστήρι προσφέρει στον επισκέπτη της μαύρη άμμο, κρύα νερά, βαθύ βυθό και υπέροχη θέα προς τα ιστορικά Ψαρά.

Αν έχετε διάθεση για εξευρεύνηση, κατευθυνείτε στο βορειότερο σημείο της παραλίας από όπου ξεκινά ένα στενό μονοπάτι ανάμεσα στη θάλασσα και τα απόκρημνα ψηλά βράχια που οδηγεί στο Αγίασμα, το σημείο όπου μαρτύρησε η Αγία Μαρκέλλα.

Εξερευνήστε & Ανακαλύψτε

Παραλίες Χίου

πάνω