Εξερευνήστε & Ανακαλύψτε

Παραλίες Βόρειο-Ανατολικής Χίου

Ενοικιάστε ένα αυτοκίνητο από το γραφείο μας, και ανακαλύψτε τις όλες. Κάθε μία έχει τη δική της κρυμμένη ομορφιά.

– Καμπάς Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων στη Χίο

Βόρεια-Ανατολική Χίος
Παραλία Μερσινίδι

Το Μερσινίδι είναι μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Χίου και σε κοντινή απόσταση από την πόλη, μόλις 8 χιλιόμετρα βορειοανατολικά εκεί όπου βρίσκεται το μοναστήρι της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας.

Το Μερσινίδι στην πραγματικότητα αποτελείται από δύο παραλίες, μια βόρεια της εκκλησίας και μια νότια της εκκλησίας. Αποτελούνται από άμμο και βότσαλο. Και οι δυο έχουν πεντακάθαρα νερά αλλά με αυτήν νότια της εκκλησίας να είναι πιο ήσυχη και απομονωμένη.

Μπορείτε να παρκάρετε το αυτοκίνητο σας στο δρόμο και από εκεί θα βρείτε διαφορετικά κατηφορικά μονοπάτια για τις δύο παραλίες.

Βόρεια-Ανατολική Χίος
Παραλία Ναγός

Ο Ναγός βρισκεται σε απόσταση μόλις 5χλμ από τα Καρδάμυλα, το χωριό-πατρίδα ναυτικών και εφοπλιστών και 30χλμ από το κέντρο της Χίου.

Πλατάνια, πολύχρωμα βότσαλα, καταγάλανα νερά κι ένας υπέροχος βυθός συμπληρώνουν το ονειρικό σκηνικό που χαρίζει απλόχερα ο Ναγός στους επισκέπτες του.

Πάνω στην παραλία θα βρείτε ταβερνούλες οι οποίες θα σας προσφέρουν πλούσιους μεζέδες και φρέσκο ψάρι. Υπάρχουν και καταστήματα με διάφορα παραδοσιακά προϊόντα ή αναμνηστικά δωράκια.

Σας προτείνουμε να ανέβετε τα πέτρινα σκαλιά στην άκρη της παραλίας που οδηγούν στο γραφικό εκκλησάκι της Παναγίας για να απολαύσετε την υπέροχη θέα. Φεύγοντας από την Ναγό μην παραλείψετε να επισκεφθείτε την Πηγή του και να δοκιμάσετε το κρύο βουνίσιο νερό του.

Βόρεια-Ανατολική Χίος
Παραλία Γιόσωνας

Ο Γιόσωνας βρίσκεται μετά από το μαγευτικό Ναγό.
Το όνομα της παραλίας (Γιόσωνας) προέρχεται από τον περίφημο Ιάσονα με τον μύθο να θέλει τον θρυλικό ήρωα να περνάει από αυτή την παραλία κατά την Αργοναυτική εκστρατεία.

Λεία βότσαλα και γαλαζοπράσινα νερά, άγρια ομορφιά με θέα το ομώνυμο φαράγγι και απόλυτη χαλάρωση είναι μερικά μόνο από τα πράγματα που προσφέρει αυτή η γραφική παραλία. Οι μικροί κόλποι που ξεδιπλώνονται κατά μήκος της είναι ιδανικοί για να απλώσουν την πετσέτα τους οι λάτρεις της απομόνωσης.

Όσοι έχουν κοσμικές διαθέσεις μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους με ένα δροσιστικό κοκτέιλ στο χέρι από το υπέροχο beach bar που τους περιμένει στο κέντρο της παραλίας.

Εξερευνήστε & Ανακαλύψτε

Παραλίες Χίου

πάνω